Zammits Ailesi, 50 Milyon Dolarlık Teklifi Reddederek Değerini Belirledi

Avustralyalı Zammits ailesi, müteahhitlerin 5 dönümlük arazi ve evlerini satın almak için yaptığı 50 milyon dolarlık teklifi reddederek direnme kararı aldı.

Yayınlanma:
Zammits Ailesi, 50 Milyon Dolarlık Teklifi Reddederek Değerini Belirledi

Zammits ailesi, Sydney, Quakers Hill'de beş dönümlük, üç garajlı ve altı yatak odalı evlerinde 15 yılı aşkın süredir yaşam sürdürüyor. Ancak son yıllarda mahallelerinde büyük değişiklikler yaşandı. Eskiden olanca huzurlu görünümüne karşın, müteahhitlerin yıkıp yerine iki katlı evler inşa ettiği eski evlerin pek çoğu değişime uğradı.

Mülklerinin etrafındaki bu değişime rağmen, Zammits ailesi arsalarını müteahhitlere satmayı düşünmüyor. Kendilerine 50 milyon dolarlık bir teklif sunulmasına rağmen evlerini boşaltmayı reddediyorlar. Diane adındaki ev sahibi, eskiden mahalleye karakter katan küçük tuğla evlerin yerine gelen standartlaşmış yapılar hakkında endişelerini dile getiriyor.

muteahhittin-50-milyon-dolarlik-teklifini-reddetmislerdi-degeri-belli-oldu-q8u6fzsa.jpeg

Zammitler, evlerinin orijinal değerinin yaklaşık 1 milyon dolar olduğunu belirtiyorlar. Ancak mülklerinde, her biri yaklaşık 1 milyon dolara satılabilecek 50 adet mülk inşa edilebileceği için bu teklifin geldiğine inanılıyor. Fakat aile, bu çekici teklife rağmen yerlerinden ayrılmayı düşünmüyor.

Komşular ise Zammitlerin satmayı reddetmesinden memnun. "Bu durum, çocuklarımız için daha güvenli bir mahalleye sahip olduğumuzu gösteriyor ve geniş bahçemiz daha ferah bir alan hissi veriyor. Diğer evler birbirine çok yakın olduğu için bu avantajı yaşayamıyoruz" diyorlar.

Emlakçı Taylor Bredin ise Zammit ailesinin kararlı duruşunu takdirle karşılıyor, "Bu adamlar yıllar önce evlerini satmayarak elde tutmayı başardı. Onlara saygı duyulması gereken bir duruş sergiliyorlar" şeklinde ifade ediyor.