Şap Hastalığı Nedeniyle Bir İlçede Kurban Satışı Yasaklandı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde şap hastalığı tespit edilmesinin ardından, 10 kilometrelik alanda kurban satışı yasaklandı. Urla ilçesinin bazı bölgelerinde de bu yasak geçerli olacak.

Yayınlanma:
Şap Hastalığı Nedeniyle Bir İlçede Kurban Satışı Yasaklandı

Kurban Bayramı öncesinde İzmir'in Seferihisar ilçesinde şap hastalığı alarmı verildi. Seferihisar'da 5 büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine, 10 kilometrelik bir alanda kurban satışı yasaklandı. Bu yasak, Seferihisar'ın komşu ilçesi Urla'nın bazı bölgelerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

Şap Hastalığı ve Alınan Önlemler

Seferihisar'ın Turgutlu Mahallesi'nde bir damda bulunan 5 büyükbaşta şap hastalığı tespit edildi. Bu tespitin ardından, şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla, Seferihisar'da 10 kilometrelik bir alanda kurban satışı yasaklandı. Bu yasak, Seferihisar'ın komşu ilçesi Urla'nın da bazı yerlerini kapsayacak şekilde genişletildi.

Urla'da Kurban Satışı İçin Yeni Alanlar Belirlendi

Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet başkanlığındaki komisyonun aldığı karara göre, İçmeler Mahallesi eski Top Sahası ile Zeytinalanı Mahallesi Kahveler Durağı karşısında kurban satış yerleri kurulacak. Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih Yıldız, şap hastalığının tespit edildiği Turgutlu Mahallesi'nde bulunan damın çevresindeki 10 kilometrelik alanın gözetim altında olduğunu belirtti.

Urla'da Gözetim Altındaki Mahalleler

Urla'nın Bademler, Hacı İsa, Altıntaş, Kuşçular, Ovacık, Sıra, Yenikent, Naipli, Camiatik, Yenice, Yelaltı, Yaka ve Rüstem mahalleleri gözetim bölgesinde yer alıyor. Bu mahallelerde, vatandaşların sağlığı açısından, 15 gün süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Yeni Kurban Satış Yerleri

Alınan karar gereği, Urla'da İçmeler Mahallesi eski Top Sahası ile Zeytinalanı Kahveler Durağı karşısında kurban satış yerleri kurulacak. Bu önlemlerle, hastalığın yayılmasının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlığının korunması amaçlanıyor.