YouTube'da Sansür Tartışması: Yücel Arzen ve Della Miles'in Şarkısı Kısa Sürede Kaldırıldı

Ünlü sanatçı Yücel Arzen ve şarkıcı Della Miles, "Kudüs İşgal Altında" adlı eserlerini aynı anda yayımladı. Ancak yapıtlar kısa bir süre sonra "Zaviye Film" adlı YouTube kanalından kaldırıldı. Arzen, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirerek, eserlerinin hızla kaldırılmasına dair duygularını paylaştı.

Yayınlanma:
YouTube'da Sansür Tartışması: Yücel Arzen ve Della Miles'in Şarkısı Kısa Sürede Kaldırıldı

YouTube'dan gelen sansür tartışmasına ünlü sanatçı Yücel Arzen ve şarkıcı Della Miles'ın "Kudüs İşgal Altında" adlı eserleri sebep oldu. İki sanatçı, Türkçe ve İngilizce versiyonları aynı anda yayımlanan eserleriyle dikkat çekti. Söz ve müziği Yücel Arzen'e ait olan Türkçe versiyonu Arzen, İngilizce versiyonu ise sözleri Vugar Hasani'ye ait olan Della Miles seslendirdi.

Ancak eserler, "Zaviye Film" adlı YouTube kanalında kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı. Bu durum, Yücel Arzen'in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla gündeme geldi. Arzen, eserlerinin kaldırılması üzerine, "Kaldırmışlar videoyu. Demek doğru yoldayız. Düşünün; 3 dakika oldu. İzlenmiş. Yasaklanmış ve yayınladığımız kanala 15 gün ceza vermişler." şeklinde tepki gösterdi.

Sansür tartışmalarına sebep olan bu olay, eserin hızlı bir şekilde kaldırılması ve sanatçıların tepkisiyle birlikte YouTube'un içerik politikaları ve sansür konusunda geniş bir tartışma platformu oluşturdu. Konuyla ilgili YouTube veya ilgili taraflardan resmi bir açıklama henüz gelmedi. Olayın ardından sansürle ilgili tartışmaların sürmesi bekleniyor.

ycel2-24112023ad642beb.webp

Yücel Arzen kimdir?

1970 yılında Adana'da dünyaya gelen Yüzel Arzen müzisyen ve piyanisttir. 1988 yılında İ.T.Ü Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı’na girmeye hak kazanmıştır.Nida Tüfekçi ve Yücel Paşmakçı ile Türk Halk Müziği; Erol Sayan, Selahaddin İçli ve Nurten Erberk ile Türk Musıkisi; Fayruz Tüzün ve Jirayır Arslanyan ile armoni-kontrpuan; Faris Akarsu ve Can Çoker ile piyano çalıştı. 1994 yılında İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü T.H.M Ana Bilim Dalı Bölümü’nde yüksek lisans yapmaya hak kazandı.