Yerlikaya: Soylu dönemindeki operasyonlar sürüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Süleyman Soylu'nun kadrolarının temizlenmesi ve artan suç örgütü operasyonları hakkında sorular yöneltti.

Yayınlanma:
Yerlikaya: Soylu dönemindeki operasyonlar sürüyor

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya önemli sorular yöneltti. Şahin, Yerlikaya'nın göreve gelmesiyle birlikte Süleyman Soylu'nun kadrolarının “temizlenmesi” ve aynı dönemde artan suç örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında iddiaları gündeme getirdi. Şahin, İçişleri Bakanlığı'nda bir nevi sıfırlama yapıldığı izlenimi oluştuğunu ifade etti.

Yerlikaya’nın Yanıtı ve Suç Örgütlerine Yönelik Operasyonlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şahin'in sorularına, Soylu dönemindeki operasyonlar hakkında bilgi vererek yanıt verdi. Yerlikaya, son beş yılda meydana gelen 2 bin 102 organize suç olayında 27 bin 186 şüpheliye işlem yapıldığını, 9 bin 651 şüphelinin tutuklandığını belirtti. Yerlikaya, devletin ilgili tüm kurumlarının koordineli çalışarak organize suç örgütlerine karşı operasyonları sürdürdüğünü vurguladı.

Yerlikaya, “Son beş yılda (2018-2022) meydana gelen toplam 2 bin 102 organize suç olayında 27 bin 186 şüpheliye işlem yapılmış, 9 bin 651 şüpheli tutuklanmıştır. Genel olarak görüldüğü üzere, organize suç örgütlerine karşı devletimizin ilgili tüm kurumları ile koordineli bir biçimde süreklilik arz edecek şekilde operasyonlar yürütülmektedir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun önceliklerinden birisi olan ‘huzurun kökleştirilmesi’ hedefi doğrultusunda tüm suç ve suçlulara karşı yürütülen operasyonlara aralık vermeksizin devam edilecektir” ifadelerini kullandı.

2021 yılında yapılan 85 organize suç örgütü operasyonu ve 2022'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 703 kişinin gözaltına alınması, 840 kişinin tutuklanması gibi veriler paylaşıldı. Yerlikaya'nın göreve başlamasından bu yana dört ay içinde 38 suç örgütüne yapılan operasyonlarda 2 bin 874 kişi gözaltına alındı, 702'si tutuklandı ve 594'üne adli kontrol kararı verildi. Bu bilgiler, İçişleri Bakanlığı'nın suç ve suç örgütleriyle mücadelesindeki kararlılığını ve sürecin devamlılığını gösteriyor.