Türkler İçin Yunanistan'a Seyahat Başlıyor!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile turizm alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı verileceğini açıkladı.

Yayınlanma:
Türkler İçin Yunanistan'a Seyahat Başlıyor!

Yunan adaları, Türk turistler için yeni bir vize kolaylığı sunuyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin normalleştiğini belirterek, Türk turistlere 10 farklı adaya girişte 7 günlük vize kolaylığı sağlanacağını duyurdu. Bu uygulama, mart ayından itibaren yürürlüğe girecek.

Turistlere İlkbahar ve Yaz Sezonunda Kolaylık

Başbakan Miçotakis, "Bu anlaşma, tüm ilkbahar ve yaz boyunca turistlerimize hizmet vermek için devam edecek ve sürekli bir uygulama haline gelecektir" dedi. Bu vize uygulamasıyla Yunanistan'a giriş yapan turistler, 7 güne kadar ülkede kalabilecekler. Vize ücreti ise 60 Euro olarak belirlendi. Pilot olarak başlayacak olan bu uygulama, bir yıl boyunca geçerli olacak.

Yunan adaları, doğal güzellikleri, tarihi mekanları ve güneşli plajlarıyla turistlerin ilgisini çeken popüler tatil noktalarından biridir. Bu yeni vize kolaylığı, Türk turistler için Yunanistan'ı keşfetmeyi daha çekici hale getirecek gibi görünüyor. Türk tatilcilerin, güzel adaları ve tarihi bölgeleri ziyaret etmeleri için yeni bir fırsat sunuluyor.

7 Günlük Turist Vizesiyle Gidilebilecek Ada

Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairides’in daha önce yaptığı açıklamaya göre, İşte Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği adalar

1.Sakız Adası
2.Midilli Adası
3.Rodos Adası
4.Samos Adası
5.Kos Adası
6.Meis Adası
7.Patmos Adası
8.Leros Adası
9.Kalimnos Adası
10.Simi Adası