Türkiye'nin İçin Fırtına Alarmı: Meteoroloji'den Kuvvetli Lodos ve Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı ve kuzey bölgelerinde devam eden fırtına için yeni uyarılar yayınladı. Ege, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısında kuvvetli lodos ve sağanak yağış bekleniyor.

Yayınlanma:
Türkiye'nin İçin Fırtına Alarmı: Meteoroloji'den Kuvvetli Lodos ve Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece etkisini gösteren fırtına için bugün de uyarılarını sürdürdü. Son hava durumu tahminlerine göre, özellikle Ege, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu'nun batısında kuvvetli lodos beklenirken, bu bölgelerde sağanak yağış da öngörülüyor.

Fırtına Etkisi Devam Ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Çorum, Amasya, Giresun çevreleri ve Trabzon'un batı ilçeleri yağmur ve sağanak yağışa maruz kalacak. Kıyı Ege ve Marmara'nın bazı bölgelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların, Kıyı Ege, Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege'de ise çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Bu şiddetli yağışlar sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara neden olabilir. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Hava Sıcaklığında Önemli Bir Değişiklik Yok

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 3 ila 7 derece artacağı, ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Vatandaşlara, kuvvetli rüzgar ve fırtına koşullarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrıda bulunuluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuyla ilgili gelişmeleri sürekli olarak takip ediyor ve güncel bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor.