Sinan Ateş Cinayetiyle İlişkili Orhun Haber Yöneticileri Tutuklandı

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasıyla bağlantılı olarak sosyal medya hesabı yönetmek suçlamasıyla tutuklandı. İnternet sitesi Orhun Haber'e ait olduğu belirlenen sitenin fatura bilgileri iki kardeşe ait olarak tespit edildi. Şüphelilerin toplu suç işlemesi ve fazla sayıda şüphelinin olması nedeniyle tutuklandığı belirtildi. Ejder kardeşler, suçlamaları reddetse de mahkeme tarafından tutuklanma kararı verildi.

Yayınlanma:
Sinan Ateş Cinayetiyle İlişkili Orhun Haber Yöneticileri Tutuklandı

T24'ün haberine göre,

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasıyla bağlantılı olarak Orhun Haber adlı sosyal medya hesabını yönetmekle suçlanarak tutuklandı. İnternet sitesi Orhun Haber'e ait olduğu belirlenen sitenin Servet Ejder'e, fatura bilgilerinin ise Mert Kerim Ejder'e kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Savcılık, şüphelilerin mahkemeye sevkine ilişkin yazısında "suçun topluca işlenmiş olabileceği ve şüpheli sayısının çok olduğu" ifadelerine yer verdi.

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda, Orhun Haber adlı hesabın, Servet Ejder'in adına, faturaların ise Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi ve iki kardeş gözaltına alındı. Ejder kardeşlerin gözaltına alınmasının ardından aynı hesaptan Ankara Başsavcısı Akça'ya tehdit içeren paylaşımlar yapıldı.

Şüpheliler bugün adliyeye getirilerek tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın tutuklama talebinde, elde edilen delillere dayanarak suçun topluca işlenmiş olabileceği ve şüpheli sayısının fazla olması, el konulan dijital materyallerin incelenmesinin zaman alması ve şüphelilerin eylemlerinin araştırılmasına ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder sorgusunda, Orhun Haber hesabıyla ilişkilendirilemeyeceğini belirterek hesabın kendisine ait olmadığını savundu. Sosyal medya hesabının kendisiyle ilgisinin olmadığını iddia ederken, dijital materyallerdeki konuşmaların ticari amaçlı olduğunu belirtti. Servet Ejder de suçlamaları kabul etmedi. Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin "iftira" ve "yargı görevini etkileme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.