Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Banka müdürü Seçil Erzan, spor dünyasından birçok tanınmış ismi dolandırmakla suçlanıyor. Peki Seçil Erzan kimdir?

Yayınlanma:
Seçil Erzan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Banka müdürü Seçil Erzan'ın adı son zamanlarda büyük bir dolandırıcılık skandalıyla gündeme geldi. Kendisi, bir bankada uzun yıllar şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra İstanbul'a atanmış ve finansal danışmanlık rolüne soyunmuştu.

Kariyerinin İzleri

Çorlu'da doğan Erzan, uzun yıllar bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra, bankası ile Galatasaray arasındaki bir sponsorluk anlaşmasının parçası olarak dönemin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in finansal danışmanlığını yapmıştı.

Dolandırıcılık İddiaları

Erzan, 11 yıllık banka kariyeri boyunca birçok ünlü futbolcu, iş insanı ve ailelerine yatırım tavsiyelerinde bulunduğu iddia ediliyor. Ancak bu yatırımların gerçekleşmediği ve bir dolandırıcılık sürecine dönüştüğü öne sürülüyor.

Mahkeme Süreci

Bankacı Seçil Erzan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi tanınmış isimlerle birlikte 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. Mahkeme, Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve hakkında 66 ila 216 yıl arasında hapis cezası istendi. İlk duruşma geçtiğimiz günlerde yapıldı ve dava Ocak 2024'e ertelendi.