Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Marmara İçin Kritik Deprem Uyarısı: Aktivite Güneyde de Başladı

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk'te yaptığı açıklamada Marmara Bölgesi'nde yaklaşan büyük bir deprem riskine dikkat çekti. Ersoy, Türkiye'nin tamamının deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, Marmara'da beklenen büyük depremin yanı sıra güneyde de artan deprem aktivitelerine işaret etti.

Yayınlanma:
Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Marmara İçin Kritik Deprem Uyarısı: Aktivite Güneyde de Başladı

Deprem konusunda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin her yerinin potansiyel bir deprem riski taşıdığını ve Marmara Bölgesi'nde yakın zamanda büyük bir depremin yaşanabileceğini belirtti. Ersoy, programda yaptığı konuşmada, "Marmara depreminin büyüğünü kuzey kolda bekliyoruz, ancak güneyde de bir deprem aktivitesi başladı" ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi'nin 1766 yılında yaşadığı çifte depremi hatırlatan Ersoy, 250 yıllık dönemin dolmasıyla birlikte depremin çok yakın olduğunu ifade etti. İstanbul ve Marmara bölgesinin deprem potansiyelinin yüksekliğine dikkat çeken Ersoy, "Kuzey kolda beklenen büyük deprem dışında, Güney'de de dikkat edilmesi gereken bir deprem aktivitesi başladı" diyerek uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son zamanlarda Malatya civarında yaşanan 5 şiddetindeki depremlere ve artçı sarsıntıların büyüklüğünün 6'ya kadar çıkabileceğine işaret etti. Türkiye'nin her yanının deprem aktivitesi ile dolu olduğunu belirten Ersoy, özellikle kıyı kesimlerinin büyük oranda etkileneceğini vurguladı. Ersoy, "Kıyı kısımlarında, özellikle Küçükçekmece ve Büyükçekmece koyları gibi yerler daha çok etkilenecek" dedi ve İstanbul'un iç kesimlerine doğru etkinin azalacağını belirtti.