MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Kimdir ? Faruk Koca Nereli ?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler’e fiziksel saldırıda bulunarak futbol gündeminin odak noktası oldu.

Yayınlanma:
MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Kimdir ? Faruk Koca Nereli ?

MKE Ankaragücü'nün Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında gerçekleşen ve 1-1 sonuçlanan Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik şiddet içeren davranışları ile spor kamuoyunun tepkisini çekti.

FARUK KOCA KİMDİR?

1964 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde doğan Faruk Koca, lise mezunudur ve uzun yıllar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ankara Milletvekili olarak görev yapmıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Koca, 2021 yılında yapılan olağan genel kurulda MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı'na 802 oy alarak seçilmiştir.

gbf8jjlw8aas-kh-1.png

HAKEME YUMRUK OLAYI

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü'nün, Çaykur Rizespor ile yaptığı mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Maç sonrası yaşanan olaylar, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saha içinde yumruk atarak spor camiasında endişe verici bir tablo ortaya koydu. Olay sonrasında yere düşen Meler, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sahadan çıkarıldı.

Bu olay, Türk futbolunda yönetici ve hakem ilişkilerine dair ciddi soru işaretleri doğururken, spor hukuku açısından da önemli bir vak'a olarak kayıtlara geçti.