Meteorolojiden Uyarı: Türkiye'nin Bazı Bölgelerinde Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'den Güney Ege'ye kadar uzanan bölgelerde beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle olası ulaşım aksamalarına dikkat çekti. Batı Karadeniz, Marmara, Kuzey Ege ve Güney Ege'de güney ve güneybatıdan esmesi beklenen fırtınanın çarşamba günü etkisini azaltması öngörülüyor.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Uyarı: Türkiye'nin Bazı Bölgelerinde Fırtına Bekleniyor

Batı Karadeniz'de şu an etkisini gösteren kuvvetli rüzgarın, bu akşamın ilerleyen saatlerinden itibaren doğudan başlayarak yarın akşam batıya doğru güney ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba günü öğleden sonra batıda ve akşam saatlerinde doğuda etkisini azaltması bekleniyor.

Marmara'da ise yarından itibaren öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan esmeye başlayacak olan fırtına, çarşamba akşamından sonra etkisini azaltacak.

Kuzey Ege'de, yarından öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan esecek fırtınanın çarşamba öğleden sonra kuzeyde ve akşam saatlerinde güneyde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Güney Ege'de ise yarın öğle saatlerinden itibaren güneyden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına, çarşamba sabahında güneyde ve akşam saatlerinde kuzeyde etkisini kaybedecek.

Meteoroloji, denizlerdeki fırtına sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.