KYK Yurdunda Yaralanan Öğrenci: "İhmal Örtbas Ediliyor"

Aydın'daki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kazasında bir öğrencinin hayatını kaybetmesinin ardından, Konya'daki Mustafa Suna Öz Kız KYK yurdunda yaşanan fayans düşmesiyle bir öğrenci yaralandı. Olayın ardından öğrencilerin protestosu ve yurt müdürünün 'şansızlık' açıklaması tepki çekti. Öğrenciler, yaşanan durumun ihmal olarak görüldüğünü ve örtbas edildiğini dile getirdi.

Yayınlanma:
KYK Yurdunda Yaralanan Öğrenci: "İhmal Örtbas Ediliyor"

KYK'ya bağlı öğrenci yurtlarında yaşanan olaylar gündemdeki yerini koruyor. Aydın'daki asansör kazasının ardından Konya'nın Bozkır ilçesindeki bir KYK yurdunda bir öğrencinin duş alırken fayans düşmesi sonucu yaralandığı bildirildi. Öğrenci, yaşanan fayans düşmesinin ardından kan kaybından bayılarak hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan olayın ardından yurtta kalan öğrenciler, durumu protesto etmek için bahçeye çıktı. Sol Haber'de yer alan habere göre, öğrencilerle görüşen ve yurt müdürü olduğu iddia edilen bir yetkili, yaşanan olaya 'şansızlık' olarak değerlendirmesi tepki çekti. Öğrenciler, fayansın daha sivri olması durumunda daha ciddi yaralanmalara yol açabileceğini ifade ederek idarecilerin tavrını sert bir şekilde eleştirdi.

fayans.webp

Öğrencilerden Büyük Tepki

Öğrencilerin tepkisi, "Yine bir ihmal ve olay örtbas edildi, sesimizi duyurmak istiyoruz" sözleriyle dile getirildi. Olayın detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, öğrenciler yaşanan ihmale karşı tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.