Kış Lastiği Takma Zamanı Geldi: Sayılı günler kaldı

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. 1 Aralık itibarıyla başlayacak olan uygulama kapsamında kış lastiği takmayan araç sahiplerine ağır cezalar uygulanacak.

Yayınlanma:
Kış Lastiği Takma Zamanı Geldi: Sayılı günler kaldı

Kış Lastiği Uygulamasına Sayılı Günler: Cezalar Kapıda

Kış aylarının yaklaşması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu gündeme geldi. Araç sahipleri için kritik tarih olan 1 Aralık yaklaşırken, kış lastiği takmayanlara uygulanacak cezalar da netleşti. Yeni düzenleme kapsamında, 1 Aralık'tan itibaren kışlık lastik kullanmayan sürücülere 1,152 Türk Lirası tutarında ceza kesilecek.

otomag-detail-cfb6d714-01b1-4093-b7aa-e6920678a73c-960x540.jpg

Kış lastiği uygulamasının başlamasına kısa bir süre kala, lastikçilerde yoğunluk arttı. Araç sahipleri, yazlık lastiklerini kışlık lastiklerle değiştirmek için lastikçilere akın etti. Özellikle Denizli'nin Acıpayam İlçesi gibi kış aylarının soğuk geçtiği ve kar yağışıyla buzlanmanın sıkça yaşandığı bölgelerde, sürücülerin kış lastiği konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Acıpayam'daki oto lastikçi Melih Göçtü, sürücülere kaliteli kış lastikleri kullanmaları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Göçtü, kış aylarının zorlu koşullarına karşı en iyi korumanın kaliteli kış lastikleri olduğunu belirtti ve sürücülere bu yönde tercih yapmalarını önerdi.


Kışlık lastiklerin vakumlu ve en 8 milimetre civarında diş derinliğine sahip olması gerektiğine dikkat çeken Göçtü, “Kış lastiği uygulaması 1 Aralıkta başlıyor. Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu var. Binek araçlarda zorunluluk yok ama sağlığınız için takılmasını öneriyoruz. Biz burada 15- 20 dakikada balansıyla birlikte yazlık lastikleri söküp kışlık lastiklerle değiştiriyoruz. Bunun için boşu boşuna ceza yemeyin. Kış lastiği uygulamasının son günü ise 1 Nisan. Çok yoğun çalışıyoruz, sabah 07.00’da başlıyoruz, gece geç saatlere kadar devam ediyoruz.” dedi.