Kış Bakımı İhmal Edilen Araçlar İçin Yüksek Maliyet Uyarısı: Antifriz Kullanmayanlar 30 Bin TL Ödeyebilir

Kış aylarının gelmesiyle birlikte araç sahiplerine antifriz kullanımının önemi hatırlatıldı. Uzmanlar, antifriz kullanmayan araç sahiplerinin karşılaşabilecekleri yüksek maliyetlere dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Kış Bakımı İhmal Edilen Araçlar İçin Yüksek Maliyet Uyarısı: Antifriz Kullanmayanlar 30 Bin TL Ödeyebilir

Havaların soğumasıyla birlikte araçlarda antifriz kullanımının önemi gündeme geldi. Uzmanlar, 400 liralık antifrizi kullanmayan araç sahiplerini bekleyen 30 bin liralık masraf riskine dikkat çekiyor. Elazığ Sanayiciler Sitesi'nde faaliyet gösteren araç bakım ustası Erhan Ulukaya, kışlık bakımın önemine vurgu yaparak, bu konuda bilinçsiz olan sürücülerin yüksek masraflarla karşılaşabileceğini belirtti.

Antifriz Kullanımının Önemi

Erhan Ulukaya, "Antifriz değiştirmeyen araçlarda ciddi maliyetler ortaya çıkıyor. Özellikle hava şartlarının gece eksi derecelere düşmesiyle, araçlardaki normal su donuyor ve bu durum motor içindeki su dolaşım alanlarına zarar veriyor. Antifriz kullanılmadığı takdirde, motor üst kapağının sökülmesi, hortumlarda çürüme ve LPG'li araçlarda hortumlarda çatlaklar gibi ekstra masraflar ortaya çıkıyor," dedi.

Kışlık Bakımın Önemi

Ulukaya, araç sahiplerine kışlık bakım yapılmasının önemini hatırlatarak, 400 liralık antifriz masrafından kaçınmanın, sonuçta 25-30 bin lira gibi daha büyük bir masrafa yol açabileceğini söyledi. Araçların genel kontrollerinin yapıldığı ve kışlık bakımlarının gözden geçirildiği belirtildi. Ayrıca, kalitesiz antifrizlerin kullanımından kaçınılması gerektiği ve bu ürünlerin motor içinde paslanma ve tortu oluşturabileceği uyarısında bulunuldu.

Vatandaşlara Öneriler

Ulukaya, dondurucu havalarda vatandaşların araçlarını park ederken dikkatli olmaları gerektiğini, özellikle el freninin çekilmemesi gerektiğini söyledi. El freninin donma ihtimaline karşı vitesle park etmenin daha güvenli olduğunu belirtti.