Katar, İsrail-Filistin Ateşkesinin Yarın Başlayacağını Duyurdu

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Filistin arasındaki ateşkesin yarın başlayacağını ve bu ateşkesin başlamasıyla birlikte insani yardımların Gazze'ye ulaştırılacağını açıkladı. Ateşkes kapsamında rehinelerin serbest bırakılmasını beklerken, bu anlaşmanın kalıcı bir ateşkese yol açması hedefleniyor.

Yayınlanma:
Katar, İsrail-Filistin Ateşkesinin Yarın Başlayacağını Duyurdu

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail ile Filistin arasında bir ateşkesin yarın saat 8'de başlayacağını duyurdu. Sözcü, ateşkesin başlamasıyla insani yardımların Gazze'ye ulaştırılacağını belirtti. Ancak, yardımın sadece ihtiyaç duyulan küçük bir kısmını oluşturacağını ifade etti.

Gazze Ateşkes Anlaşması: Rehine Serbest Bırakılması Beklentisi

Gazze'den çıkarılacak sivillerin listesine ulaştıklarını ve anlaşma kapsamında rehinelerin serbest bırakılmasını beklediklerini dile getiren sözcü, bu durumun İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin de serbest bırakılmasıyla sonuçlanmasını umduklarını ifade etti.

Sözcü, anlaşmanın hem güney hem de kuzey Gazze'de kapsamlı bir ateşkesi içerdiğini ve kalıcı bir ateşkese yol açmasını hedeflediklerini belirtti. Bu gelişme, bölgede uzun süredir devam eden gerilimi hafifletme umutlarını artırdı.