Karar Açıklandı: Onur Şener'in Cinayet Davasında Yargılananlar Ne Ceza Aldı?

Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'in ölümüyle sonuçlanan tartışmanın kararı açıklandı. Duruşmada, sanıklardan biri 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı, diğer sanıklardan birinin cezası kaldırıldı ve bir diğerine 12 yıl hapis cezası verildi. Bazı sanıklar ise beraat etti. Olay, bir müzik programının ardından yaşanan tartışma sonucunda meydana gelmişti. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki kararlarla farklı cezalar verilmişti.

Yayınlanma:
Karar Açıklandı: Onur Şener'in Cinayet Davasında Yargılananlar Ne Ceza Aldı?

Ankara'da bir eğlence mekanında yaşanan olayda müzisyen Onur Şener'in kırık cam bardakla boynundan yaralanarak hayatını kaybetmesine ilişkin karar açıklandı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıkların kararları verildi.

Kararlar ve Mahkemenin Değerlendirmesi

İlker Karakaş'a verilen 25 yıl hapis cezası onandı, Ali Gündüz'ün cezası kaldırıldı ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Semih Soyalp'in cezası 10 yıl hapis oldu ve tutuklandı. Gözde Gündüz ve Jale Erbek beraat etti.

Olayın Detayları ve İddianame

Sanıkların 2 Ekim 2022'de bir eğlence mekanına gittiği belirtiliyor. Müzik programı sona erdiğinde Onur Şener yeniden sahneye çıkarak şarkı söyledi. Karakaş'la yaşanan tartışma, kavga ve ardından Şener'in hayatını kaybetmesi olayda yer aldı.

Savcılık, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti. Önceki duruşmada Karakaş ve Gündüz "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapse mahkum edilmişti. Diğer sanıklar ise beraat etmişti.