İYİ Parti ve CHP Arasında Taban İttifakı Stratejisi

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı alındı. Bu kararın ardından CHP'nin ve İYİ Parti'nin ileriye dönük stratejileri netleşmeye başladı.

Yayınlanma:
İYİ Parti ve CHP Arasında Taban İttifakı Stratejisi

İYİ Parti, CHP ile yapılacak yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı aldı. Partinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi paylaştığı ancak fikir beyan etmediği, üyelerin 2019 seçimlerinde CHP'nin tek başına başarıyı üstlendiğine dair sitemlerde bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan daha fazla sorumluluk alınmasını bekledikleri ifade edildi.

CHP'nin ve İYİ Parti'nin Seçim Stratejileri

İYİ Parti'nin kararının ardından CHP, "Saygı duyuyoruz" görüşünü benimsedi ve parti tabanına "Hedef taban ittifakı" stratejisini net şekilde anlatacak. CHP, 7 Aralık itibarıyla 100'ün üzerinde milletvekili ile yerel seçimler için illere dağılarak, aday belirleme sürecine başlayacak. Özellikle kadın adaylara öncelik verilmesi ve birden fazla erkek adayın öne çıkması durumunda anket yöntemiyle örgütlere danışılması planlanıyor.

Öte yandan İYİ Parti, yerel seçimlerde kendi kimliğini ve kadrolarını anlatacak şekilde hareket edecek. Parti, 25 il ve ilçe belediye başkan adayını Grup Toplantısı'nda açıklayacak. Bu gelişmeler, Türkiye'nin siyasi arenası için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor ve her iki partinin de yerel seçimlerdeki pozisyonları merakla bekleniyor.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti gittiğimiz tüm ilçelerde ilçe başkanlarını kendi ilçe başkanları gibi gördüğümüz, çok kıymet verdiğimiz bir partidir. Ben yakasında güneş gördüğüm zaman, güzel bir insanla karşılaştım derim. Çünkü İYİ Partili insanlar, güzel insanlar, bizim gibi insanlar. Eski dosttan düşman olmaz. Sakın İYİ Parti GİK’te bir karar verdi diye, İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların, çağdaş insanların partisidir.”