İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den İddialara Yanıt

İYİ Parti lideri, parti içinde gündem oluşturan iddialara karşı duruşunu sergiledi. Ümit Dikbayır'ın ihraç süreci ve iddialarına ilişkin konuşurken, mahkeme sürecine vurgu yaptı.

Yayınlanma:
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den İddialara Yanıt

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Çanakkale İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette gündeme dair soruları yanıtladı. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın iddialarına ilişkin de konuştu. Akşener, yaklaşan seçimlerde Türkiye genelinde aday çıkarma kararı sonrası muhalif ve yandaş medyanın partiye yönelik eleştirilerine değindi.

İddialara Yanıt

Ümit Dikbayır'ın iddialarına dair şunları söyledi: "Çok üzüldüğümü ifade ediyorum. İddia sahibinin isimlendirdiği kişiler 'Bunlar iftiradır' diyerek mahkemeye gittiği bir süreç bu."

Disiplin Süreci

Dikbayır'ın ihraç istemiyle disipline sevk edildiği duruma değinen Akşener, hukuki sürecin devam ettiğini ve ilgili kişinin tedbirli olarak disipline verildiğini vurguladı.

İddiaların Detayları

İhraç istemiyle disipline sevk edilen Dikbayır'ın, Akşener'in aile bireylerinin banka hesaplarının incelettirildiği, kamu ihalelerine aracılık ettiği ve parti kasasında eksik para olduğu iddiaları gündemi meşgul etmişti.

Dün akşam katıldığı yayında İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı ile aralarında geçen bir diyaloğu anlatan Dikbayır, Akşener'in Özel Kalemi Esma Bekar hakkında şunları söyledi:

"Sedat Aksakallı'ya, 'Bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi' dedim. 'Ben Esma Hanıma ve kocasına verdim' dedi... Ben bu süreçte Esma Bekar’ın Ankara, İstanbul belediyelerini arayıp 'Ümit Dikbayır’ın sizinle akçeli işleri var mı?' diye araştırdığını duydum. Hiç ses etmedim, çünkü ben kendimi biliyorum. Aradığı kişileri söyledi bana."

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bekar ise iddiaların asılsız olduğunu söylerken buna ilişkin hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı.