İstanbul'a Güçlü Fırtına Tehdidi: Valilik Uyarıyor, Meteoroloji Alarm Veriyor

İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli rüzgar ve fırtına uyarılarıyla, valilik ve Meteoroloji, olası risklere karşı halkı tedbirli olmaya çağırıyor. Güneybatı yönlerinden esmesi beklenen rüzgarın cumartesi günü yer yer fırtına şeklinde olacağı belirtiliyor. Pazar günü ise daha yüksek hızlarda şiddetli fırtınaların olabileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

Yayınlanma:
İstanbul'a Güçlü Fırtına Tehdidi: Valilik Uyarıyor, Meteoroloji Alarm Veriyor

İstanbul'da yaşanan yağışlar ve fırtınalar, önümüzdeki günlerde de devam edecek gibi gözüküyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son açıklamalarına göre, yarın sabah saatlerinden itibaren şehir genelinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarlar bekleniyor. Sıcaklıkların da cumartesi günüyle birlikte 4 ila 8 derece arasında düşmesi öngörülüyor.

Valilik Uyarıyor: Ciddi Tehlike Uyarısı ve Tedbir Çağrısı

İstanbul Valiliği, fırtına ve kuvvetli rüzgarlar konusunda vatandaşları uyardı. Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarların şehri etkileyeceği belirtildi.

Pazar Günü İçin Ciddi Alarm: Önlemler ve Beklentiler

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin duyurusuna göre, pazar günü sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtınalar bekleniyor. Bu fırtınaların yer yer tam fırtına seviyesine (100 kilometre/saat ve üzeri) ulaşabileceği kaydedildi.

Önlemler ve Riskler: Dikkat ve Uyarılar

Valilik açıklamasında, olası çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, gaz kaynaklı zehirlenme, ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması uyarısında bulunuldu. Şehirde yaşayanların bu durumlara karşı hazırlıklı olmaları ve gelişmeleri yakından takip etmeleri önemle vurgulandı.