İstanbul ve Bursa'da Büyük Narkotik Operasyonu: 156 Şüpheli Yakalandı

İstanbul ve Bursa'da gerçekleştirilen NARKOGÜÇ-37 Operasyonu, "Sokak Satıcıları" olarak tanımlanan uyuşturucu ve uyarıcı madde satıcılarına karşı etkili bir hamle oldu. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün 96 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 92 şüpheli yakalanırken, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün de Bursa il merkezinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 64 şüpheli gözaltına alındı.

Yayınlanma:
İstanbul ve Bursa'da Büyük Narkotik Operasyonu: 156 Şüpheli Yakalandı

İstanbul ve Bursa'da düzenlenen kapsamlı operasyonlar, uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik önemli bir darbe niteliği taşıdı. İstanbul'da Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Esenyurt, Eyüpsultan, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Üsküdar, Ümraniye ve Şişli ilçelerinde, toplamda 624 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda 92 şüpheli şahıs yakalandı.

Aynı zamanda, Bursa'da da benzer bir operasyon düzenlendi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün il merkezinde yaptığı operasyonlarda 64 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonlar, özellikle uyuşturucu ticaretinde faaliyet gösteren ve suç örgütlerine mal sağlayan halka açık satıcılar üzerinde yoğunlaştı.

Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi

Yakalanan şüpheliler arasında, daha önce narkotik suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 58 kişi de yer alıyor. Operasyonlar neticesinde, büyük miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu kapsamda 116.500 adet uyuşturucu hap, 42 kilogram bonzai (İstanbul), 2 kilo 750 gram bonzai (Bursa), 10 kilo 202 gram metamfetamin, çeşitli miktarlarda esrar, eroin, kokain, 7 tabanca, 1 otomatik tabanca, 3 tüfek ve büyük miktarda döviz ile TL ele geçirildi.

Operasyon, uyuşturucu ticaretine karşı ciddi bir mücadele gösterirken, halkın güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması adına önemli bir adım oldu. Yetkililer, benzer operasyonların devam edeceğini ve uyuşturucuyla mücadelede kararlılıkla hareket edileceğini belirtiyor.