İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İçin Başak Demirtaş İddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeni bir adaylık iddiası gündemde: Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adı, HEDEP tarafından gündeme getirildi.

Yayınlanma:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İçin Başak Demirtaş İddiası

31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz bir adaylık iddiası ortaya atıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı bu göreve aday olarak düşünüyor.

İşte Detaylar:

  • HEDEP'in Planları: Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmeyi planlayan HEDEP'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday göstermeyi düşündüğü belirtiliyor. Parti kulislerinde Demirtaş'ın adının öne çıktığı ve bu konuda henüz herhangi bir yalanlama yapılmadığı gözlemleniyor​​​​.

  • Diğer İddialar ve Yalanlamalar: Gazeteci Barış Yarkadaş, Ahmet Türk, Hüda Kaya, Başak Demirtaş ve Pelin Batu'nun HEDEP'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için düşünüldüğünü iddia etmişti. Ancak, HEDEP'li üst düzey bir yetkili ve Ahmet Türk cephesi bu iddiayı yalanladı​​.

  • Başak Demirtaş'ın Siyasi Aktiviteleri: Başak Demirtaş, daha önce Yeşil Sol Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinglere katılmıştı ve "Selo Başkan" sloganlarıyla karşılanarak konuşmalar yapmıştı.

Bu durum, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yönelik spekülasyonları güçlendiriyor. Ancak, resmi bir adaylık açıklamasının henüz yapılmadığına dikkat çekmek gerekiyor.