İsrail-Hamas 3. Rehine Takası: 13 İsrailli ve 39 Filistinli Serbest Bırakılacak

Mısır'ın arabuluculuğunda gerçekleşen İsrail ve Hamas arasındaki esir takası sürecinin üçüncü gününde, 13 İsrailli ve 39 Filistinli esirin serbest bırakılması planlanıyor. Bu gelişme, bölgedeki insani durumu iyileştirme çabaları açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yayınlanma:
İsrail-Hamas 3. Rehine Takası: 13 İsrailli ve 39 Filistinli Serbest Bırakılacak

Mısır, Hamas ve İsrail arasındaki esir takası anlaşmasının üçüncü gününde, toplamda 13 İsrailli ve 39 Filistinli esirin serbest bırakılmasını öngören listeyi aldığını duyurdu. Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan, konuyla ilgili açıklamasında, takas sürecinin yanı sıra Gazze'ye yönelik insani yardım faaliyetlerine dair bilgiler verdi.

Raşvan, İsrail ve Hamas arasında gerçekleşen bu takasın, bölgedeki insani durumun iyileştirilmesine katkıda bulunacağını belirtti. Ayrıca, Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımlar ve Mısır'a getirilen yaralılar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

İnsani Yardım ve Tahliyeler

Mısır'ın Gazze Şeridi'ne gönderdiği insani yardımların detaylarına da değinen Raşvan, bugüne kadar toplamda 2 bin 56 tırın bölgeye giriş yaptığını ve bu yardımların içeriğinin tıbbi malzemeler, gıda, su ve çadırlardan oluştuğunu açıkladı. Ayrıca, Gazze Şeridi'ne gönderilen yakıt miktarının 788 ton olduğu bilgisi paylaşıldı.

Raşvan, şu ana kadar tedavi amacıyla 353 yaralı Filistinlinin Mısır'a geçtiğini ve 8 bin 514 yabancı uyruklu ile 1256 Mısır vatandaşının Gazze'den tahliye edildiğini bildirdi.

İnsani Aranın Önemi

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara dört gün süreyle verilen insani aranın, esir takası ve insani yardımların ulaştırılmasında önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor. Uzlaşıya göre, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 26 İsrailli esir ve İsrail hapishanelerinde tutuklu 78 Filistinli serbest bırakıldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliği azaltma ve uzun süredir devam eden çatışmaların çözümüne yönelik umutları artırıyor.