İBB’nin Trafik Çözümü Projesi 16 Ay Sonra Engellendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sorumluluk alanı dışında olmasına rağmen TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için 2021 yılında bir proje başlattı. Ancak, bu proje için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nden henüz bir onay alınamadı.

Yayınlanma:
İBB’nin Trafik Çözümü Projesi 16 Ay Sonra Engellendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, Başakşehir ilçesi Mahmutbey Gişeler Mevkii TEM Katılım Yolu Projesi üzerinde çalışıyor. İBB, bu bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen projeyi, kendi sorumluluk alanı dışında olmasına rağmen 2021 yılında başlattı. Bu proje, İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan tarafından 31 Ağustos 2021 tarihinde Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'ne bir resmi yazıyla iletildi.

Onay Bekleyen Proje Ve İBB'nin Çabaları

İBB, projenin ön projesini ve protokolünü onay için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'ne sundu, ancak bu talebe henüz bir yanıt verilmedi. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, 11 Ekim 2022 tarihinde bir hatırlatma yazısı göndererek, projenin uygulama aşamasına geçebilmesi için kurum görüşü ve onayının gerektiğini belirtti. ANKA'nın haberine göre bu hatırlatma yazısında, projenin dosyası ve taslak protokolün incelenip onaylanması gerektiği ifade edildi. ANKA'nın haberine göre yazıda, “Proje dosyası ve taslak protokol incelenip onaylanmak üzere ilgi yazıyla tarafınıza gönderilmiş olup, söz konusu projede uygulama projelerine başlayabilmesi için idarenizin kurum görüşü ve onayı gerekmektedir” denildi.

1611406736462-mahmutbey.jpeg

Bu girişim, İBB'nin trafik sorunlarına proaktif bir yaklaşım sergilediğini ve sorumluluk alanı dışındaki bölgelerde bile trafik yoğunluğunu azaltmak için çaba gösterdiğini gösteriyor. Projenin onay sürecinin uzaması, bürokratik engellerin ve koordinasyon ihtiyacının altını çiziyor. İBB'nin bu çabaları, İstanbul'daki trafik sorunlarına çözüm bulma konusundaki kararlılığını ve kent içi ulaşımın iyileştirilmesine yönelik sürekli çabalarını yansıtıyor.