Fon Vurgununda Tutuklu Yargılanan Seçil Erzan'ın Maaşı Ne Kadar?

Levent Büyükdere Caddesi'ndeki bir banka şubesinde, ünlü futbolcuların da aralarında bulunduğu kişileri dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan'a ilişkin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu, detaylı bilgiler içeriyor.

Yayınlanma:
Fon Vurgununda Tutuklu Yargılanan Seçil Erzan'ın Maaşı Ne Kadar?

Levent Büyükdere Caddesi'ndeki bir banka şubesinde görevli şube müdürü Seçil Erzan'ın, "Özel kapalı fon" sistemiyle 19 kişiyi, aralarında ünlü futbolcuların da olduğu kişileri dolandırdığı iddialarına ilişkin soruşturma sürerken, MASAK tarafından hazırlanan raporun detayları ortaya çıktı. Habertürk'ün aktardığı bilgilere göre, "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması kapsamında tutuklanan Erzan ve diğer şüphelilerle ilgili MASAK raporu, dosyaya eklendi.

MASAK Raporunun İçeriği

MASAK raporunda, Seçil Erzan'ın 2000 yılından beri SSK'lı olarak çalıştığı ve mart ayındaki maaşının 75.060 TL olduğu belirtiliyor. Erzan'ın adına kayıtlı olan ve Tekirdağ, Çorlu'da bulunan yaklaşık 7.500.000 TL değerindeki konut niteliğindeki taşınmazın önce satın alındığı, ardından 21 gün sonra bir 3. şahsa satıldığı bilgisi dikkat çekiyor. Ayrıca, Erzan'ın yüksek tutarlı para transferleri ve banka hesaplarına gelen büyük miktarlarda para transferleri raporda yer alıyor.

Raporda, Erzan'ın 2022 tarihinde Çanakkale, Bozcaada'da bağ niteliğinde yüzde 75 hisse oranlı taşınmaz edindiği ve bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanıyor. MASAK ayrıca, şüpheli ve tutuklu Ali Yörük ile kardeşi Atilla Yörük ile ilgili de inceleme yaptı. Ali Yörük'ün 2006-2021 yılları arasında bir otomotiv firmasında çalıştığı ve 2023'ten sonra kardeşi Atilla Yörük'ün yanında kısa bir süre çalıştığı bilgileri raporda yer alıyor. Bu detaylı rapor, dolandırıcılık iddialarına dair soruşturmanın önemli bir parçası olarak görülüyor.