Esenyurt Belediyesi'nden Örnek Davranış! Sokak Hayvanlarına Günlük Mama Dağıtımı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sokak hayvanlarının beslenmesi için Türkiye'nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisini hayata geçirdi. Belediyenin Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki bu tesis, sokak hayvanları için sağlıklı ve yüksek proteinli mamalar üretiyor.

Yayınlanma:
Esenyurt Belediyesi'nden Örnek Davranış! Sokak Hayvanlarına Günlük Mama Dağıtımı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçedeki sokak hayvanlarının sağlıklı beslenebilmesi için önemli bir adım attı. Türkiye'nin en yüksek üretim kapasiteli mama üretim tesisini kurarak, sokak hayvanları için yüksek proteinli mama üretimine başlandı. Belediyenin Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan bu tesis, ilçe genelindeki fabrika, restoran ve hastanelerden toplanan yemek atıklarını kullanarak, bu atıkları yüksek proteinli mamaya dönüştürüyor. Makinelerde öğütülen ve pastörize edilen yemek atıkları, günde ortalama 300 kg katkısız ve yüksek proteinli kuru mama üretimine olanak tanıyor. Soğuk hava depolarında saklanan atık gıdalar, önemli ölçüde tasarruf sağlanmasına yardımcı oluyor.

Belediyenin Tasarruf Sağlama ve Hizmet Genişletme Planları

Bu projenin, Türkiye'de en yüksek üretim kapasitesine sahip olmasının yanı sıra, İstanbul'da bir belediye tarafından kurulan ilk ve tek tesis olduğunu belirten Başkan Bozkurt, günlük 600 kg civarında mama ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın yarısının tesis tarafından karşılandığını ifade etti.

Bu projenin Türkiye’de en yüksek üretim kapasitesine sahip olmasının yanı sıra İstanbul'da bir belediyenin kurduğu ilk ve tek tesis olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; “Günlük 600 kg civarında mama ihtiyacımız var. Biz günde 300 kg civarında mama üretimi yapabiliyoruz. Hayvan dostlarımızın tüketim ihtiyacının yarısını çok kaliteli bir şekilde karşılayabilecek hale geldik. Bu şekliyle belediyemiz önemli ölçüde tasarruf sağlamış oldu. Buradan elde ettiğimiz tasarrufla Esenyurt’taki çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm Esenyurt’a daha fazla hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.