Erdoğan'dan, 7500 Lira Kira İsteyen Ev Sahibine Sert Sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü Programı'nda barınma krizini vurguladı. Kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan kira artışı örneğiyle, ev sahiplerinin artan kira bedellerine dikkat çekti.

Yayınlanma:
Erdoğan'dan, 7500 Lira Kira İsteyen Ev Sahibine Sert Sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü Programı'nda barınma krizine değindi. Yeni konutlar inşa ederek bu sorunu çözmeye çalıştıklarını belirtti ve bir kiracıyla yaşadığı bir diyaloğu paylaştı.

Erdoğan, bir kiracının yaşadığı sıkıntıyı aktararak, ev sahibinin kira konusunda uyguladığı artışı dile getirdi. Kiracının, kira ücretinin üç katına çıkartılması talebinde bulunulduğunu ve bu durumu kendi sözleriyle aktardı.

Erdoğan'ın Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı, ev sahiplerinin kira konusundaki tutumlarını ve artan kira bedellerini dile getirerek konu hakkında görüşlerini paylaştı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Mecburen o ilçedeki belediye başkanımızı aradım. Ondan ricada bulunduk. Dedim ki 'Ya uygun bir kiralık yer bul. Veyahut da bizim TOKİ'nin evleri varsa oradan kendisine bir imkan sağla.' Her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir şey değil. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız. Ama ben o ev sahibine, herhalde o da şimdi dinliyordur beni, 'Sende vicdan var mı?' diye sormak durumundayım. Bu kadar biz konut yapıyoruz. Bu yaptığımız konutlarla çözüm geliştirmeye çalışıyoruz. Ama insaf ya 2 bin 500'den 7 bin 500'e. Bu ne vicdandır?"