Dünyanın İlk Yapay Zeka Hastanesi Hizmete Girdi! Günde 3 Bin Hasta En Son Teknolojilerle Tedavi Edilecek

Çin, yapay zekanın "hayat kurtarıcı" potansiyelini kullanarak dünyanın ilk yapay zeka hastanesini açtı. Bu hastanede günlük olarak 3 bin hasta en yeni teknolojilerle tedavi edilecek.

Yayınlanma:
Dünyanın İlk Yapay Zeka Hastanesi Hizmete Girdi! Günde 3 Bin Hasta En Son Teknolojilerle Tedavi Edilecek

Yüksek Doğruluk Oranı

Çinli araştırmacılar, Tsinghua Üniversitesi'nin geliştirdiği ve tüm tıp profesyonelleri ile hastaların büyük dil modeli (LLM) tarafından yönlendirildiği “Agent Hastanesi” üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. Bu yapay zeka hastanesi, %93 doğruluk oranıyla günde 3 bin hastaya hizmet verecek.

Simülasyon ve Gerçek Hastalar

Yapay zeka doktorlar, solunum hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın teşhis ve tedavisini simüle edebiliyor. Danışma, muayene, teşhis, tedavi ve takip süreçlerinin tamamını üstlenen bu yapay zeka sistemi, hastaların bakım sürecini hızlandırıyor.

0x0-dunyanin-ilk-yapay-zeka-hastanesi-acildi-gunde-3-bin-hasta-bakacak-93-dogru-tespit-1717135196250.webp

Tıp Eğitimi İçin Fırsatlar

Yapay zeka hastanesi, tıp öğrencileri için de büyük bir fırsat sunuyor. Gerçek hastalara zarar verme korkusu olmadan tedavi planları önerme yeteneği, öğrencilerin pratik yapmalarını ve tecrübe kazanmalarını sağlıyor. Tsinghua Üniversitesi'nden Liu Yang, bu yöntemle "yüksek nitelikli doktorlar" yetiştirileceğini belirtiyor.