Dünya Gıda Programı'na Göre, Gazze'de Herkes Aç

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (DGP/WFP) Aralık 2023 raporunda, Gazze Şeridi'nde yaşanan şiddetli açlık ve gıda güvensizliği durumuna dikkat çekildi. Raporda, özellikle kuzey Gazze'de hanelerin büyük çoğunluğunun yetersiz gıda tüketimi yaşadığı ve şiddetli açlık çektiği belirtildi.

Yayınlanma:
Dünya Gıda Programı'na Göre, Gazze'de Herkes Aç

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (DGP/WFP), Gazze Şeridi'nde "gıda güvensizliği" konusunda endişe verici bir rapor yayımladı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hanelerin yüzde 97'sinin yetersiz gıda tüketimi yaşadığı, yüzde 48'inin şiddetli açlık çektiği vurgulandı. Kuzeyde her 10 Filistinliden 9'unun en az bir tam gün ve geceyi yiyeceksiz geçirdiği, yüzde 18'inin ise bunu geçen ay 10 günden fazla yaşadığı kaydedildi.

Gazze'nin Kuzeyindeki Açlık Krizi

Gazze'nin kuzeyindeki durum, alarm verici düzeylere ulaştı. Artı Gerçek'in aktardığına göre, hanelerin çoğu gıda kıtlığıyla baş etmek için aşırı stratejiler uyguluyor. Bu bölgede yaşayan insanlar, gıda yardımı ve destek olmadan hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Gazze'nin Güneyindeki Gıda Güvensizliği ve Yardım İhtiyacı

Gazze'nin güneyinde ise hanelerin yüzde 83'ünde yetersiz gıda tüketimi tespit edildi. Yüzde 38'i şiddetli düzeylerde açlık çekiyor. Her 3 kişiden 2'si en az bir tam gün ve geceyi yiyeceksiz geçiriyor. Savaşın başlamasından bu yana, Gazze'ye gıda yardımı taşıyan kamyon sayısında büyük bir düşüş yaşandı. Dünya Gıda Programı, Gazze'deki nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için günde en az 100 kamyonun geçiş yapabilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu rapor, Gazze Şeridi'ndeki insani krizin ciddiyetini ve acil yardım ihtiyacını gözler önüne seriyor.