DSÖ: Çin'de Solunum Yolu Hastalıklarında Artış ve Sağlık Sistemine Baskı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun raporuna göre, ülkede solunum yolu hastalıklarında bir artış yaşanıyor. DSÖ, özellikle çocuklarda görülen tanısı konulamayan zatürre salgınının sebebini araştırıyor. Yetkililer, sağlık sistemlerinin bu yükü taşıyabilmesi için güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ayrıca, grip, RSV, ve SARS-CoV-2 gibi hastalıkların dolaşımındaki trendlerle ilgili bilgi talep ediliyor.

Yayınlanma:
DSÖ: Çin'de Solunum Yolu Hastalıklarında Artış ve Sağlık Sistemine Baskı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, Çin'de solunum yolu hastalıklarında kaydedilen artışa dikkat çekildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun, solunum yolu hastalıklarındaki bu artışı Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasına ve grip, zatürre, RSV ve SARS-CoV-2 gibi bilinen hastalıkların dolaşımına bağladığı belirtildi.

Zatürre Salgını İle İlgili Çoklu Etkenleri İncelemeye Aldı

DSÖ, özellikle 21 Kasım'da Çin'in kuzeyinde çocuklarda tanısı konulamayan zatürre salgını haberlerine dikkat çekti. Bunun, genel solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışla mı, yoksa farklı bir etkenle mi ilişkili olduğu henüz net değil. DSÖ, Çin'den epidemiyolojik ve klinik bilgiler talep ederken, bilinen patojenlerin dolaşımındaki trendler ve sağlık sistemlerindeki yük hakkında daha fazla bilgi istiyor.

Çin'in grip, grip benzeri hastalıklar, RSV ve SARS-CoV-2'deki eğilimler hakkında bilgi toplama kapasitesine sahip olduğu da belirtildi. DSÖ, ülkedeki insanlara solunum yolu hastalığı riskini azaltmak için aşı, hijyen, maske kullanımı gibi önlemleri almalarını öneriyor.