Doğu Anadolu'da Kuvvetli Yağış Alarmı: Sel ve Kar Tehlikesine Karşı Önlemler Artırılıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde beklenen kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak beklentisi var.

Yayınlanma:
Doğu Anadolu'da Kuvvetli Yağış Alarmı: Sel ve Kar Tehlikesine Karşı Önlemler Artırılıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlar öngörülüyor.

Kuvvetli Kar Yağışı ve Olumsuz Hava Koşulları Uyarısı

Bölgenin diğer kesimlerinde de hava koşulları olumsuz etkilerini sürdürüyor. Van'ın güneyi, Hakkari'nin kuzeyi ve Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgede yaşanabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde beklenen don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Vatandaşlara Tedbirli Olma Çağrısı

Bu hava koşulları nedeniyle vatandaşların ve yetkililerin alması gereken önlemler üzerinde duruluyor. Özellikle su baskınlarına ve ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olunması, kar yağışının beklendiği yüksek ve dağlık kesimlerde ise don olaylarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulanıyor. Bölge sakinleri ve yolcular, olası risklere karşı uyarılıyor ve gerekli tedbirlerin alınması isteniyor.