Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ecem Erkek'in Konuşmasını Hedef Aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Altın Kelebek Ödül Töreni'nde hayvan hakları üzerine konuşan oyuncu Ecem Erkek'i eleştirdi. Erkek'in konuşmasının ayrımcılığı körüklediğini ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını görmezden geldiğini iddia etti.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ecem Erkek'in Konuşmasını Hedef Aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, oyuncu Ecem Erkek'in Altın Kelebek yarışmasında hayvan hakları üzerine yaptığı konuşmayı eleştirdi. Saral, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Erkek'in İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yok saydığını öne sürdü. Erkek, Hürriyet gazetesi tarafından düzenlenen Altın Kelebek yarışmasında 'en iyi komedi dizisi kadın oyuncusu' ödülünü aldı ve törende hayvan haklarına dikkat çekti. Erkek, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çağrısında bulundu.

Saral'ın Eleştirileri ve Konuşmanın Detayları

Saral, paylaşımında Erkek'in konuşmasının özellikle hazırlanmış ve ayrımcılığı pekiştirmek amacı taşıdığını belirtti. Saral, "Bu konuşma, milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla ayrımcılığı pekiştirmek için yapılmış hazırlanmış bir konuşma" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu konuşmanın 7 Ekim'den bu yana öldürülen çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençleri görmezden geldiğini, hayvan sevgisinin sadece gösterişten ibaret olduğunu iddia etti. Saral, "Her canlı bizim için değerlidir, önem arz etmektedir ama ne yazık ki kalbinde merhamet bulundurmayanların hayvan sevgisi yalnızca şovdan ibaret oluyor. Yazık! Size, sanatınıza ve insanlığınıza…" şeklinde konuşmasını tamamladı. Bu ifadeler, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

1701629591545-cem-davran.jpeg

Cem Davran'ı Da Hedef Aldı

Oktay Saral daha sonra da programın sunucusu Cem Davran'ı hedef aldı. Davran'ın "Es geçenler var ama ben es geçmeyeceğim. Bu Cumhuriyet’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. O’nu saygı ve minnetle anıyoruz." sözlerini paylaşıp şunları yazdı: "Bu alkışlayanlar şey değil mi, Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırmasına ses çıkaramayanlar! Sırf Müslüman oldukları için hemen yanı başlarında yaşanan vahşete sessiz kalıp, ancak sonucu kendine dokunmayacak kadar duruş sahibi olanlar!"

Ecem Erkek Konuşmasında Ne Dedi?

Altın Kelebek yarışmasında ‘en iyi komedi dizisi kadın oyuncusu’ ödülünü alan Ecem Erkek, ödül konuşmasında sokak hayvanlarına dikkat çekmiş ve kısırlaştırılma çağrısı yapmıştı:

“Beni izleyemeyen ve izlese de hiçbir şey anlamayacak ama eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen köpeğim var benim. Şu anda arkadaşıma emanet, gözüm arkada değil. Çok şanslı ve mutlu bir köpek.

Fakat sokaklarda onun kadar şanslı, mutlu olmayan bir sürü canımız var. Biz vicdanlı bir milletiz, merhamet duygusu yüksek bir milletiz. Onları hayattan koparmadan da onlarla sağlıklı bir ortak yaşamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyelerde yapılacak, yapılması beklenen kısırlaştırma faaliyetinin bu sorunu çözeceğinden eminim. Çok teşekkür ederim.”