CHP'den Diyarbakır'da Kamu Arazisi Satışına Tepki

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, PTT'nin Diyarbakır Kayapınar'da bulunan 34 bin 916 metrekarelik arazisinin, iktidara yakın bir firmaya yüzde 30 pay karşılığında devredileceğini iddia etti. İlgezdi, bu durumun kamu zararına yol açacağını söyledi.

Yayınlanma:
CHP'den Diyarbakır'da Kamu Arazisi Satışına Tepki

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, PTT'nin Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan 34 bin 916 metrekarelik arazisinin, iktidara yakın bir firmaya yüzde 30 pay karşılığında devredileceğini iddia etti.

İlgezdi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Kayapınar'da bulunan PTT arazisi, diğer firmaların yüzde 50 pay teklif etmelerine karşın, iktidara yakın bir firmaya yüzde 30 payla devrediliyor. Bu durum, kamu zararına yol açacak bir skandaldır." dedi.

İlgezdi, arsanın devrinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun onayına sunulduğunu belirterek, "Bakan Uraloğlu, bu skandala onay verirse, kamunun zararına yol açacak bir karar vermiş olacaktır." diye konuştu.

İlgezdi, söz konusu firmanın daha önce de Hatay'da 2,5 milyar lira değerindeki 800 adet deprem konutu yapım ihalesini aldığını hatırlatarak, "Bu firmanın, iktidara yakınlığıyla bilinen bir firma olduğu biliniyor. Bu nedenle, bu firmanın arsanın devrinde de ayrıcalıklı muamele gördüğünü düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgezdi, son olarak, "Kamunun mallarının yandaşlara haraç mezat satılması artık bir gelenek haline geldi. Bu son örnek, Diyarbakır'dan geldi. Bu skandalın takipçisi olacağız." dedi.

İddialara göre, PTT arazisi, 2023 yılında bir ihaleyle satışa çıkarıldı. İhaleye katılan firmalardan biri, yüzde 50 pay teklif ederek en yüksek teklifi verdi. Ancak, ihaleyi, yüzde 30 pay teklif eden iktidara yakın bir firma kazandı.

İddialar, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. CHP, bu iddialar üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu göreve çağırdı.

Bakanlıktan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.