Bugün Hava Nasıl Olacak? 26 Kasım Pazar Hava Durumu Raporu

Fırtına ve şiddetli yağış geliyor! Meteoroloji, 26 Kasım için 64 ilde "turuncu" ve "sarı" uyarısı yaptı. İstanbul da dahil olmak üzere birçok bölgeyi etkisi altına alacak bu durum, valilik ve AKOM tarafından da duyuruldu. Hafta sonu için hangi ilde nasıl bir hava bekleniyor? 26 Kasım 2023 Pazar günlerine dair hava durumu...

Yayınlanma:
Bugün Hava Nasıl Olacak? 26 Kasım Pazar Hava Durumu Raporu

Hafta sonu için hava durumu oldukça dikkat çekici! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25-26 Kasım için 64 ilde "turuncu" ve "sarı" uyarısında bulundu. İstanbul da dahil olmak üzere birçok bölgeyi etkisi altına alacak olan yağış ve fırtına bekleniyor. Hafta sonu hangi bölgeleri nasıl etkileyecek?

Bugün iç ve batı bölgelerimizde yağışlı bir hava bekleniyor. Marmara, Ege ve Akdeniz'in kuzey bölgelerinde kuvvetli yağışlar yaşanacak. Rüzgarın güneyden esmesi beklenirken Akdeniz iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'da şiddetli fırtına bekleniyor.

Adana, Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye gibi iller için "sarı", Aydın, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Konya, Manisa, Tekirdağ gibi iller için "turuncu" uyarısı yapıldı.

Pazar günü ise ülke genelinde yağışlar devam edecek. İç, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sağanak yağmur ve kar beklenirken, rüzgarın kuzeybatı bölgelerden esmesi öngörülüyor.

Özellikle İstanbul'da hava şartlarına dikkat edilmesi gerekecek. Valilik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyarılarına göre, şiddetli fırtınaların olumsuz etkilerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.