ABD'ye Ait F-16 Savaş Uçağı Japonya Açıklarında Düştü

ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağı, Japonya açıklarında düşerken, pilot acil durum nedeniyle uçaktan atladı ve Güney Kore Donanması tarafından kurtarıldı. Bu olay, ABD Hava Kuvvetleri'nin bölgedeki ikinci kaza olup, pilotun sağlık durumu stabil olarak bildirildi. Bu kazalar, ABD askeri hava operasyonlarının güvenliğine ilişkin endişeleri artırıyor.

Yayınlanma:
ABD'ye Ait F-16 Savaş Uçağı Japonya Açıklarında Düştü

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait bir F-16 savaş uçağı, Japonya açıklarında düşme olayı yaşadı. ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Sarı Deniz'e düşen savaş uçağı, ABD ve Güney Kore Hava Kuvvetlerinin ortak kullanımındaki bir üsten rutin eğitim uçuşu sırasında kaza geçirdi. Açıklamada, pilotun uçuş sırasında acil durum nedeniyle kendini uçaktan fırlattığı ve bu durumun nedeninin belirtilmediği kaydedildi.

Kurtarılan Pilot ve Sağlık Durumu

Güney Kore Donanması tarafından kurtarılan pilot, bilinci açık ve sağlık durumu stabil olarak bildirildi. Kurtarıldıktan sonra pilot, Güney Kore'nin güneybatısındaki liman şehri Gunsan yakınlarında bulunan Kunsan Hava Üssü'ne götürüldü. Bu olay, ABD Hava Kuvvetleri'nin bölgede yaşadığı ikinci kaza olma özelliğini taşıyor.

Daha önce, 29 Kasım'da Osprey askeri uçağının da Japonya açıklarında düştüğü ve bu kazada uçakta bulunan 8 askerin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bu olaylar, bölgedeki ABD askeri hava operasyonlarının güvenliği konusunda soru işaretleri yaratıyor.