51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı Davasında İkinci Duruşma Ertelendi

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep Nizip'teki Furkan Apartmanı ile ilgili davanın ikinci duruşması, bilirkişi raporunun yetersizliği nedeniyle ertelendi.

Yayınlanma:
51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı Davasında İkinci Duruşma Ertelendi

Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı'nın yıkılması sonucu 51 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili davanın ikinci duruşması, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Duruşmada, tutuklu sanıklar Nejdet A., Yılmaz Şahin Y., Faik Y. ve Eyüp Ö., SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S.'nin katılmadığı duruşmada, sanık avukatları, hayatını kaybedenlerin yakınları ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Sanıkların Savunmaları ve Duruşmanın Ertelenmesi

Sanıklar, duruşmada yapılan savunmalarında kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek suçsuz olduklarını iddia etti. Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının taleplerini dinledikten sonra, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yeni bir rapor talep etti. Bunun üzerine, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 17 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Furkan Apartmanı Davası'nın Arka Planı

Furkan Apartmanı, 6 Şubat'taki depremler sırasında yıkılmış ve binanın enkazı altında kalan 51 kişi hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayın ardından Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı, apartmanla ilgili bir soruşturma başlattı. Soruşturma tamamlandıktan sonra tutuklu sanıklar Yılmaz Şahin Y., Faik Ö., Nejdet A. ve Eyüp Ö., firari sanıklar Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan iddianame hazırlandı. Bu iddianame, Nizip Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.