Volkswagen, Elektrikli Modeli Piyasaya Sürmekten Vazgeçti

Volkswagen Grubu, Avrupa'da elektrikli araçlara olan talebin azalması nedeniyle batarya üretim tesislerinin tam kapasiteye ulaşmasını erteleme kararı aldı. Bu durum, bazı planların iptal edilmesine ve yeni stratejilerin belirlenmesine yol açtı.

Yayınlanma:
Volkswagen, Elektrikli Modeli Piyasaya Sürmekten Vazgeçti

Volkswagen Elektrikli Araç Planlarını Yeniden Değerlendiriyor

Motor1 Türkiye’nin haberine göre, Volkswagen Grubu CFO'su Arno Antlitz, geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada, Avrupa'daki batarya üretim tesislerinin tam kapasiteye ulaşmasının beklenenden daha uzun süreceğini belirtti. Elektrikli araçlara olan talebin azalması, bu kararın alınmasında etkili oldu. Volkswagen, özellikle Çin pazarında beklediği başarıyı yakalayamaması nedeniyle bazı planlarını iptal etme yoluna gitti. Bu planlar arasında, 2 milyar euroluk yatırımla kurulacak olan PowerCo tesislerinden biri de yer alıyor.

volkswagen-ve-powerco-pil-fabrikasi-kuracak-techinside-768x432.jpg

Düşük Talep, Planların İptaline Neden Oldu

Volkswagen Grubu, elektrikli araç talebindeki düşüş nedeniyle Avrupa'da batarya üretimini yavaşlatma kararı aldı. Avrupa ve dünya genelinde azalan talep, üreticilerin gelecek planlarını yeniden gözden geçirmesine neden oluyor. Volkswagen, özellikle Çin’de beklediği satış rakamlarına ulaşamayınca bazı projelerini durdurma kararı aldı. PowerCo, Avrupa'da bulunan iki tesisiyle üretime devam ediyor ancak yeni tesislerin kurulması planları ertelendi.

Volkswagen'in Elektrikli Modeli Piyasaya Çıkmadan Geri Çekildi

Volkswagen'in ABD'deki sedan satışları son yıllarda düşüşe geçmiş durumda. Jetta hala popüler olsa da, Passat düşük satış rakamları nedeniyle piyasadan çekildi. ID.7'nin Passat ve Arteon'un yerini alması bekleniyordu ancak bu modeller de beklenen başarıyı gösteremedi. ABD pazarında SUV'lara olan talep daha yüksek olduğundan, Volkswagen model yelpazesini SUV ağırlıklı hale getirmeye çalışıyor.