Defne Samyeli'nin Refah Hakkındaki Açıklaması Tepki Çekti

Defne Samyeli, katıldığı bir etkinlikte İsrail'in Refah'ta çadır kenti hedef almasıyla ilgili soruya verdiği yanıtla gündem oldu.

Yayınlanma:
Defne Samyeli'nin Refah Hakkındaki Açıklaması Tepki Çekti

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde süren saldırılarına Uluslararası Adalet Divanı'nın 'Saldırıları durdurun' çağrısına rağmen devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Refah'ta Filistinlilerin barındığı çadır kenti bombalayan İsrail, 40'tan fazla sivilin ölümüne sebep oldu.

"Sorunun Derinliklerine İnmek Gerekli"

Dünya genelinde ve Türkiye'de pek çok ünlü isim bu saldırıya sessiz kalmazken, Defne Samyeli'nin Filistin konusunda yaptığı açıklamalar bazı kesimlerin tepkisini çekti. Bir markanın düzenlediği davette konuşan Samyeli, muhabirin Refah'taki katliamla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu sorunun da bu soruya verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu konu on yıllardır devam eden ve altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu. Taraflar konusunda haklı haksız demek, siz mikrofonu uzattığınızda iki satır 'çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin. Savaş olmasın, barış olsun' demek son derece yüzeysel ve günü kurtarmaya yönelik bir yaklaşım."

"Sistemin Değişmesi Gerekiyor"

"Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. Bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe, bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek son derece safça bir yaklaşım. Bu konuyu sabaha kadar konuşup tribünlere oynayıp içimizi rahatlatmış oluruz. Ben böyle düşünmüyorum."

Samyeli'nin bu açıklamaları sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu.