İstanbul'a Kar Geliyor! AKOM Saat Verdi

İstanbul'da Yaklaşan Hava Değişikliği: Karla Karışık Yağmur ve Hafif Kar Yağışı Bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da hava koşulları değişecek, cuma gününden itibaren karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı görülecek. Cumartesi günü de hafif kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor. İstanbul sakinlerinin hazırlıklı olmaları önemlidir.

Yayınlanma:
İstanbul'a Kar Geliyor! AKOM Saat Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), haftalık hava tahmini raporunu kamuoyuyla paylaştı. İstanbul'da önümüzdeki günlerde hava durumuyla ilgili yapılan açıklamada, mevcut tahminlere göre hava koşullarının değişeceği belirtildi.

Karla Karışık Yağmur ve Hafif Kar Yağışı Bekleniyor

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da cuma gününden itibaren hava koşullarının değişeceği ifade edildi. Cuma günü öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmurun etkili olacağı, yüksek kesimlerde ise hafif kar yağışı bekleniyor. Cuma akşam saatlerinden itibaren ise hafif kar yağışının şehir merkezinde etkisini artırması öngörülüyor.

istanbul-a-kar-yagisi-geliyor-saat-verildi.jpeg

Cumartesi Günü Hafif Kar Yağışı Devam Edecek

Cumartesi günü için yapılan tahminlere göre ise İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava beklentisi bulunuyor. Bu gün boyunca hafif kar yağışının devam etmesi öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanlarına göre, İstanbul'da yaşanacak olan bu hava değişikliği, vatandaşların dikkatli olmasını gerektiren bir durum olarak değerlendiriliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul'da Kar Yağışını Bildirdi

Meteoroloji uzmanlarından Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul'da kar yağışıyla ilgili bilgi verdi. Şen'e göre, yarın öğleden sonra İstanbul'da karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı bekleniyor. Cumartesi günü ise hafif kar yağışı İstanbul'da etkili olacak.

İstanbul sakinleri, bu hava değişikliğine karşı hazırlıklı olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır. Karayollarında ve trafikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve güvende olunmalıdır.