CHP'nin Emeklilere Yönelik 7 Maddelik Önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine sert tepki gösterdi. Taşcıer, özellikle emeklilerin durumuna dikkat çekerek, ekonomik zorluklar ve adaletsizlikler karşısında emekliler için 7 öneri sundu.

Yayınlanma:
CHP'nin Emeklilere Yönelik 7 Maddelik Önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verilerine tepki gösterdi. Taşcıer, enflasyonun bilerek ve isteyerek düşük açıklandığını iddia ederek, bu durumun milyonlarca insanın parasının gasp edilmesi anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'de yaşayan 6.1 milyon emeklinin zor durumda olduğuna ve birçoğunun çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekti.

"Saray Güdümündeki TÜİK" Eleştirisi

Taşcıer, Erdoğan iktidarının ekonomiyi batırdığını ve enflasyonun faturasını emekçi ve emekliye kestiğini savundu. Taşcıer, kemer sıkma politikalarının öncelikle saraydan ve bu tabloyu yaratanlardan başlaması gerektiğini vurguladı. Taşcıer, "Saray güdümündeki TÜİK masa başında hazırlanan enflasyon verisini açıkladı" diyen Taşcıer, "Emeği karşılığı ücret alan ve emeklilerin tümünü doğrudan ilgilendiren enflasyonun bilerek ve isteyerek düşük açıklanması, on milyonlarca insanın parasını daha cebine girmeden gasp etmektir. Bugün özellikle emekliler, olağanüstü düşük aylıklara mahkum edilmiş bir halde yaşamıyor, hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bugün Türkiye’de 6.1 milyon emekli ya bir işte çalışıyor ya da iş arayışını sürdürüyor. Kayıt dışılarla birlikte bu sayının çok daha yüksek olduğu, bir gerçek olarak karşımızda duruyor" ifadelerini kullandı.

Emekliler İçin 7 Öneri

Gamze Taşcıer, emekliler için şu önerilerde bulundu:

  1. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi.
  2. Tüm emeklilere önce seyyanen artış yapılması.
  3. Emeklilik sisteminin hakkaniyetli bir şekilde yeniden düzenlenmesi.
  4. Aylık bağlama oranlarının yeniden yükseltilmesi.
  5. 2000 sonrasına intibak yasasının çıkarılması.
  6. Bayram ikramiyelerinin 15 bin liraya yükseltilmesi.
  7. Tüm memurlara verilen 3600 ek gösterge sözünün tutulması.

Bu öneriler, emeklilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi ve adaletli bir emeklilik sistemi oluşturulması amacını taşıyor.