İstanbul’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılacak programlar nedeniyle bazı yollar ve toplu ulaşım noktalarında geçici düzenlemelere gidilecek. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, özellikle Kadıköy ve Taksim çevresinde trafik akışı ve metro seferlerinde değişiklik uygulanacak.
Yetkililer, vatandaşların alternatif güzergâhları kullanmaları ve güncel duyuruları takip etmeleri gerektiğini bildirdi.
Kadıköy’de Bazı Yollar Trafiğe Kapatılacak
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 8 Mart günü saat 11.00 itibarıyla Kadıköy’de düzenlenecek programlar kapsamında bazı yollar araç trafiğine kapatılacak.
Bu kapsamda Söğütlüçeşme Caddesi Tramvay Yolu, Bahariye Caddesi Tramvay Yolu ve Albay Faik Sözdener Caddesi Tramvay Yolu geçici süreyle araç geçişine kapalı olacak.
Metro ve Füniküler Seferlerinde Düzenleme
Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada ise İstanbul Valiliğinin kararı doğrultusunda bazı metro istasyonlarının geçici olarak kapatılacağı bildirildi.
Buna göre 8 Mart günü saat 15.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın Taksim istasyonu hizmet vermeyecek. Aynı saatten itibaren F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı da işletmeye kapalı olacak.
Şişhane İstasyonunda Kısmi Kapanma
Açıklamada ayrıca Şişhane Metro İstasyonu’nun İstiklal Caddesi çıkışının yolcu kullanımına kapatılacağı belirtildi. Yolcuların istasyonun diğer giriş ve çıkışlarını kullanabileceği ifade edildi.
Metro seferlerinin ise Taksim istasyonunda durmadan devam edeceği bildirildi.
Yetkililer, programlar süresince bölgede yoğunluk yaşanabileceğini belirterek vatandaşların alternatif ulaşım yollarını tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu.


















