Emekliler, açlık sınırında yaşamaya mahkûm edilmekten kurtulmak için meydanlarda sesini yükseltmeye devam ediyor.
Emekli Meclisi; maaşların gerçek enflasyona göre güncellenmesi, en düşük emekli maaşının yoksulluk sınırına çıkarılması, yılda dört ikramiye verilmesi, sağlıkta katkı payının kaldırılması, intibak yasası talebi ve banka promosyonlarının yükseltilmesi için oluşturduğu “Emekli Kürsüsü”nü bu ay Kadıköy Meydanı’na taşıdı.
Burada konuşan Emekli Meclisi Sözcüsü Hasan Kaşkıran, Aralık 2025’te yüzde 0,89 açıklanan enflasyonun ocakta yüzde 4,84’e yükseldiğini belirterek, “Emeklilerin hissettiği enflasyon ise yüzde 10 seviyesinde. Altı aylık zam oranının yüzde 85’i yılın ilk ayında elimizden alındı” dedi. Kaşkıran, Avrupalı emeklilerin Türkiye’yi rahatça gezebildiğini, buna karşın Türk emeklilerin kendi memleketlerine bile gidemediğini belirterek hükümetin emekli politikalarını eleştirdi.
Emekli Meclisi yürütme kurulu üyesi Zerrin Aldemir ise, “Alın teriyle ülkeye emek veren bir nesiliz. Emekli olmak, hayattan ve mücadeleden çekilmek demek değildir. Yılların deneyimiyle daha gür ses çıkarıyoruz. Mücadelemiz sadece kendi cebimiz için değil, ülkenin onuru içindir” ifadelerini kullandı. Tülin Karakullukçu da, “Ramazan şovu değil, adalet istiyoruz. Gösterişli iftar sofralarında halkın gerçekleri yok. Sofralar büyürken halkın sofrası küçülüyor. Yoksulluk kader olarak sunuluyorsa, din siyasete alet edilmiştir” şeklinde konuştu.
Emekli Meclisi üyesi Yasemin Ünlü ise, emeklilerin dinlenmek yerine geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini vurguladı. Kira ve sağlık harcamalarına dikkat çeken Ünlü, “Emekliler çalışırken ülkeye yük değildi, şimdi de yük olmak istemiyorlar. Tek istedikleri insanca yaşanacak bir gelir. Bugünün çalışanı yarının emeklisi. Emeklilerin yaşadığı zorluklar toplumun geleceğine dair bir uyarıdır” dedi.

















