WhatsApp'a Yeni Güvenlik Özelliği: Şifreli Mesajlar

WhatsApp, kullanıcıların mesajlarını daha güvenli hale getirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. "Şifreli Mesajlar" adı verilen bu özellik, sohbetleri özel bir şifre ile kilitlemeyi mümkün kılacak.

Yayınlanma:
WhatsApp'a Yeni Güvenlik Özelliği: Şifreli Mesajlar

Meta'nın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, güvenlik özelliklerini bir adım daha ileri taşıyor. Daha önce parmak izi tarayıcısı ve yüz tarama gibi biyometrik güvenlik önlemleri ile sohbetlerin kilitleme özelliğini kullanıma sunan WhatsApp, şimdi de kullanıcıların sohbetlerini bir şifre ile kilitleyebileceği "Şifreli Mesajlar" özelliğini test ediyor.

WhatsApp'ta Mesajlar Nasıl Kilitlenecek?

WhatsApp kullanıcıları, güvenlik altına almak istedikleri sohbeti, üzerine uzun süre basılı tutarak açılan menüden 'Kilitle' seçeneğini seçecekler. Bu özellik, telefonun başka bir kişinin eline geçmesi durumunda bile, mesajlara erişimin engellenmesi için ek bir güvenlik katmanı sağlayacak.

Kilitlenmiş sohbetler, arama kutusuna belirlenen şifrenin yazılmasıyla erişilebilir olacak. Bu sayede, kullanıcılar yalnızca kendileri ve sohbeti açmak için gerekli şifreyi bilen kişilerin mesajları görebilecekleri bir ortam yaratabilecek.

Meta, bu yeni güvenlik özelliğini şu anda bazı ülkelerde kullanıma sundu. Şifreli Mesajlar özelliği, kullanıcıların mesajlaşma deneyimini daha güvenli ve özel hale getirmeyi amaçlıyor. WhatsApp'ın resmi X (Twitter) hesabından yapılan açıklamaya göre, Şifreli Mesajlar ile kullanıcılar, sohbetlerini kişisel bir şifre ile güvence altına alabilecek.

WhatsApp'ın bu yeni özelliği, kullanıcıların gizliliğine ve güvenliğine verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Şifreli Mesajlar, özellikle hassas bilgilerin paylaşıldığı sohbetler için ek bir koruma katmanı sunarak, kullanıcıların mesajlaşma deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyor.