iPhone 16 Pro Max, Rekor Kıracak Batarya Ömrüne Sahip Olabilir

iPhone 16 Pro Max'in şimdiye kadarki en uzun pil ömrüne sahip iPhone olacağı ve ekran boyutunun da artacağı iddia edildi.

Yayınlanma:
iPhone 16 Pro Max, Rekor Kıracak Batarya Ömrüne Sahip Olabilir

Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16 ailesi hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir sızıntıya göre iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde önemli değişiklikler olacak.

Ekran Büyüklüğü Artıyor

Sızıntıya göre iPhone 16 Pro'da ekran 6,1 inçten 6,3 inçe çıkarak büyüyecek. Bu sayede iPhone 16 Pro, Galaxy S24'ten daha büyük çerçevelere sahip olacak.

Batarya Ömründe Rekor Bekleniyor

iPhone 16 Pro Max'te ise pil ömrü 30 saat veya üstüne çıkarak iPhone'larda bir rekora imza atılabilir. iPhone 15 Pro Max'te 29 saat olan pil ömrü, yeni modelde %5'lik bir artışla 4.676 mAh'ye ulaşabilir.

Enerji Tüketiminde Önemli İyileştirmeler

Sızıntı, iPhone 16 Pro modellerinin enerji tüketiminde önemli iyileştirmeler göreceğini de söylüyor. Bu sayede pil ömrünün uzaması bekleniyor.

Kamera Sürprizi

İddialara göre iPhone 15 Pro Max'te ilk kez kullanılan 5x telefoto kamera, iPhone 16 ailesinde sadece Pro Max'te değil, Pro'da da sunulabilecek.

Detaylar Henüz Kesinleşmedi

Sızıntılar iPhone 16 serisi hakkında önemli bilgiler verse de, bu bilgiler henüz Apple tarafından teyit edilmedi. Eylül ayında resmi lansman gerçekleştiğinde iPhone 16 Pro ve Pro Max'in tüm özellikleri ve teknik detayları netleşecek.