Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı Kabul Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İstanbul'da Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile kritik konuları görüşmek üzere bir araya geldi. Bu buluşma, Blinken'ın 7 Ekim'den bu yana dördüncü bölge turunun bir parçası olarak gerçekleşti ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edileceği planlandı.

Yayınlanma:
Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı Kabul Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da bulunan tarihi Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren bu önemli görüşmede, Gazze'deki savaş, insani kriz, İsveç’in NATO’ya katılım süreci gibi konuların yanı sıra ikili ve bölgesel meseleler ele alındı. Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla bu bilgi kamuoyuna duyuruldu.

Blinken'ın Bölge Turu Ve Türkiye Ziyareti

Antony Blinken, 7 Ekim'den bu yana dördüncü kez bölge turuna çıktı. Bu tur kapsamında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı günden bu yana, Türkiye dahil olmak üzere Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır'ı ziyaret etti.

Blinken'ın bu turunun ilk durağı olan İstanbul'da, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, akşam saatlerinde Yunanistan'a geçerek Girit Adası'nda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile buluşması planlanıyor. Blinken'ın bu ziyareti, bölgedeki kritik konuların ele alınması açısından büyük önem taşımakta.