Özgür Özel'den Süper Kupa Skandalı Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediyesi ve hayırseverlerin işbirliğiyle inşa edilen Celal-Aysel Küçükşahin Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışında, Türkiye'nin deprem bölgeleri ve alınan önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Özgür Özel'den Süper Kupa Skandalı Açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da yaptığı açıklamada, partisinin Manisa Belediye Başkanı adayının kim olacağı ve Suudi Arabistan'da iptal edilen Süper Kupa hakkında konuştu. Özel, CHP'nin Manisa Belediye Başkan adaylığı için yapılan anketlerde iki ismin öne çıktığını belirtti.

Manisa Belediye Başkan Adaylığı Seçimi

Özgür Özel, CHP'nin Manisa Belediye Başkan adayı olarak iki aday adayı arasında oylama yapılacağını açıkladı. Öne çıkan isimlerin önceki dönem CHP Manisa İl Başkanı Musa Semih Balaban ve Manisa Eczacılar Odası eski Başkanı Devrim Bali olduğunu söyledi. CHP'ye kayıtlı üyelerin bugün yapacakları oylama ile Bali ve Balaban arasından birini Manisa Belediye Başkan adayı olarak seçeceklerini ve diğer adayın yardımcı rol üstleneceğini belirtti.

"Türkiye İttifakına Güveniyoruz"

Yerel seçimlerle ilgili başka mesajlar da veren Özel, "Manisa'da Manisa ittifakına, İstanbul'da İstanbul ittifakına, Türkiye'de Türkiye ittifakına güveniyoruz" dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması beklenen ancak kulüplerin maça Atatürk tişörtü ve pankartı ile çıkma talebinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesi üzerine iptal edilen Süper Kupa finaliyle ilgili de konuşan Özel, yaşanan skandalın baş sorumlusunun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi:

"Baş Suçlu Erdoğan'dır"

"Bu maç, 100. yılda Türkiye dışında adı Atatürk olmayan bir stat dışında olamaz. İzmir Atatürk Stadı'na yakışırdı. Yurt dışında yapacaksanız bir mazaret olur o da KKTC'de, yani burası kadar vatan bildiğimiz bir yerde olur. Hiçbir yerde oynanamaz ama Suudi Arabistan'da hiç oynanamaz. Bunlar gelince Anıtkabir'e gidiyorlar mı? İstiklal Marşı'na saygı gösteriyorlar mı? İşte böyle kepazelik olur.

Hepimiz utandık, çok tepkiliyiz ama suç ne kulüplerde ne de istifa ettirilerek bütün suçun yükleneceği TFF'dedir. Suç, 'Her şeyi ben bilirim' diyen Erdoğan'dadır. Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nı pazarlık konusu yapan baş suçlu Erdoğan'dır. Fenerbahçe ve Galatasaray'a, onlara destek veren Beşiktaş'a ve tüm kulüplere müteşekkiriz. Suudi Arabistan'daki hadsizlere ve 100. yıl kupasını oraya yollayan hadsizlere hadlerini bildirmişlerdir."