Fatih Mehmet Maçoğlu, Kadıköy Belediye Başkanlığı için Yarışa Giriyor

Tunceli Belediye Başkanı ve Türkiye Komünist Partisi'nin önde gelen isimlerinden Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinden belediye başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Yayınlanma:
Fatih Mehmet Maçoğlu, Kadıköy Belediye Başkanlığı için Yarışa Giriyor

Türkiye Komünist Partisi'nin önde gelen isimlerinden ve Tunceli Belediye Başkanı olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde İstanbul'un Kadıköy ilçesinden belediye başkanlığı için yarışacak.

2014 yerel seçimlerinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde belediye başkanlığına seçilen ve 2019'daki yerel seçimlerde Tunceli Belediye Başkanlığı görevine getirilen Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) çatısı altında Kadıköy'den adaylık için kesin kararını açıkladı.

Maçoğlu, yaptığı açıklamada, "Kararı kurumum az önce kesinleştirdi. Sol sosyalist kurumların içinde yer aldığı yaklaşık 20 kurum ve siyasi partinin ortak adayı olarak TKP çatısı altında 31 Mart seçimlerinde Kadıköy'den aday olacağım. Beni aday olarak gösteren tüm sosyalist güçlere, partilere teşekkür ediyorum. Kendimize güveniyoruz, kazanacağız" şeklinde konuştu.

Kamuoyunda "Komünist Başkan" olarak bilinen Maçoğlu, sol sosyalist kurumların bir araya gelerek destek verdiği ortak aday olarak TKP'nin bayrağını Kadıköy'de dalgalandıracak. Maçoğlu'nun adaylığı, 31 Mart yerel seçimlerine dair heyecanı artırırken, sol sosyalist kesimler arasında olumlu bir yankı buldu.

Maçoğlu, "Kazanacağımıza inanıyoruz" sözleriyle seçim kampanyasına başlarken, TKP'nin ve sol sosyalist kurumların destekçileri, Kadıköy'ün yeni belediye başkanını büyük bir umut ve heyecanla beklemeye başladı.