Erdemli İYİ Parti'de Sürpriz İstifa

Mersin'in Erdemli ilçesinde, İYİ Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı olarak gösterilen Serdar Arslan, partiden istifa ettiğini duyurdu.

Yayınlanma:
Erdemli İYİ Parti'de Sürpriz İstifa

Mersin'in Erdemli ilçesinde siyasi gündem sarsıldı. İYİ Parti içerisinde önemli bir isim olarak görülen ve Belediye Başkan Aday Adayı olarak adı geçen Serdar Arslan, partiden ayrılma kararı aldı. Arslan, istifa kararını kamuoyu ile paylaşarak, bu önemli gelişmeyi doğruladı.

Bu sürpriz istifa, yerel siyasetin yanı sıra İYİ Parti'nin genel siyasetini de etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Arslan'ın istifasının ardındaki sebepler ve bundan sonraki siyasi planları merak konusu olmaya devam ediyor.

Arslan, istifasını duyururken, "2019 yerel seçimlerinde büyük bir emek ve mücadele ile çıktığımız yolda birçok engellemeye ve mağduriyete rağmen oyumuzu yükselttiğimiz tek ilçe olan Erdemli'mizde yarım kalan hikayemizi tamamlamak adına 2024 seçimleri için yeni bir mücadeleye başladık. Ancak parti içi demokratik süreçlerin göz ardı edilmesi ve ilçe adayının başka bir isim olacağının bildirilmesi üzerine inancımızı kaybettik. Bu mağduriyet sadece şahsımın değil tüm ilçenin ve gönül verenlerin mağduriyetidir. Haktan, adaletten ve kamuoyundan bihaber genel merkez yöneticilerinin bu partiyi ve ülkeyi bir yere taşıyamayacağına inandığım için İYİ Parti'den istifa ediyorum. Emeklerimi ve mücadelemi helal etmiyorum." ifadelerini kullandı.