Ekrem İmamoğlu, Süper Kupa Krizi Üzerine Beşiktaş'ta Açıklamalarda Bulundu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süper Kupa finalinin iptal edilmesi ve takımların Türkiye'ye dönüşü üzerine Beşiktaş'ta Barbaros Meydanı'nda bir konuşma yaptı. İmamoğlu, Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanmasının bir hata olduğunu belirtti ve devlet yetkililerinin tavrını eleştirdi.

Yayınlanma:
Ekrem İmamoğlu, Süper Kupa Krizi Üzerine Beşiktaş'ta Açıklamalarda Bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süper Kupa maçının iptal edilmesinin ardından Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflı poster ve tişörtlere izin verilmemesi nedeniyle iptal edilmesine değindi ve Fenerbahçe ile Galatasaray'ın maça çıkmama kararı alarak Türkiye'ye dönmesini olumlu bulduğunu ifade etti.

İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

"Gönül birliğimizi çok güçlü kılmalıyız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Mustafa Kemal Atatürk her zaman kazanır, her zaman milletine kazandırır.

Ülkedeki yönetici akıl böyle kritik olaylardan sonra bir süre kayboluyorlar ortadan, ses bile çıkarmıyorlar. Bir ülkenin kralının ölümüne milli yas ilan ediyorsunuz ama o ülke Atatürk'ün fotoğrafına bile tahammül edemiyor. İtibar çok önemlidir. Lafla iş olmaz.

'Boşuna Tayfun Kahraman, Can Atalay Hapis Yatmayacak'

İtibar nedir biliyor musunuz? Çalışacaksınız, üreteceksiniz, liyakata göre görev vereceksiniz. Demokrasiniz, adalet sisteminiz güçlü olacak. Boşuna Tayfun Kahraman, Can Atalay hapis yatmayacak.

Bir öneri yapayım, o kupa maçı artık oynanmasın. Millet bu anıyı unutmayacak. O kupayı ikiye bölün birisi Galatasaray müzesinde birisi de Fenerbahçe müzesinde ilelebet dostluk içinde yaşasın. Ama bir şölen yapın. O şölenin yeri de Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sattı olsun İnönü Stadı olsun. Üç takımın bütün Türkiye’nin takımlarını davet ettiği bir spor şöleni olsun."