CHP'den 'Kızıl Goncalar' Dizisi İptallerine Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, FOX TV'de yayınlanan ve bazı tarikatlar ile cemaatlerin tepkisini çeken "Kızıl Goncalar" dizisini TBMM gündemine taşıdı. Bulut, diziye yönelik baskılar ve RTÜK incelemeleri hakkında soru önergesi verdi.

Yayınlanma:
CHP'den 'Kızıl Goncalar' Dizisi İptallerine Tepki

CHP'nin Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, tartışma yaratan "Kızıl Goncalar" dizisini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. FOX TV'de yayınlanan ve başlangıcından bu yana tarikatlar, cemaatler ve iktidara yakın medyanın hedefinde olan dizinin çekim izinlerinin bazı bakanlıklar tarafından iptal edilmesi ve RTÜK'ün inceleme başlatması üzerine harekete geçen Bulut, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a soru önergesi sundu.

Diziye Yönelik Tepkiler ve Eleştiriler

Bulut, diziyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kızıl Goncalar"ın muhafazakâr ve seküler kimliklere vurgu yaptığını, dini cemaatler içinde kadınların ve kız çocuklarının konumunu ele aldığını belirtti. Afişlerine yapılan saldırılar, cemaatlerin rahatsızlığı ve FOX TV önünde yapılan protesto gösterileri nedeniyle RTÜK'ün incelemeler başlattığını ifade etti. Bulut, dizinin, tarikatların ve cemaatlerin insanlar üzerinde yarattığı tahribatı gözler önüne serdiğini vurguladı. Bu durum, diziye yönelik tepkilerin ve eleştirilerin ne denli ciddi olduğunu ve toplumdaki farklı kesimlerin bu konudaki hassasiyetlerini gösteriyor.

"İZİNLER NEYE GÖRE İPTAL EDİLİYOR?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Bakan Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Dizinin çekimlerinin iptal edilmesinde tarikatların ve cemaatlerin baskısı etkili olmuş mudur?

-Bakanlığınızın görevleri arasında kız çocuklarının eğitim imkânlarına erişiminin iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması, kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, çocuk evliliklerin önüne geçmesi yok mudur? Bakanlığınız dizinin topluma verdiği hangi mesajdan rahatsız olmuştur?

-Kızıl Goncalar dizisine çekim iznini hangi kurum vermiştir?

-Diziye çekim izni verilirken herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

-Televizyonlarda gösterilen dizilerin izinleri tarikatların, cemaatlerin ve iktidarınıza yakın medya organlarının isteğine göre mi iptal edilmektedir?

-Bakanlığınızın hangi derneklerle protokolleri bulunmaktadır? Bu protokoller hangi amaçla imzalanmıştır?