Bakan Yardımcısına Torpil İddiaları Nedeniyle Suç Duyurusu

CHP Adalet Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın torpil yazışmaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma:
Bakan Yardımcısına Torpil İddiaları Nedeniyle Suç Duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, torpil yazışmaları nedeniyle Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can hakkında suç duyurusunda bulundu. Gökçen, bu durumu, liyakate aykırı ve haksızlık olarak değerlendirdi.

Torpil İddiaları ve Siyasi Tepkiler

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın, Yargıtay binasında düzenlenen Adalet Akademisi programında yapmış olduğu torpil yazışmaları FOX TV tarafından kaydedildi. Can, bu yazışmalarda, "FETÖ'yü ziyaret ettim. Siyaset ve bürokraside yükselme o yolla oluyordu" ifadeleriyle de gündeme gelmişti. Görevde yükselme sınavı için torpil yapıldığı iddia edilen mesajlara tek tek yanıt verdiği ve bunları özel kalem müdürüne ilettiği gözlemlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen konuya dair şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim tek kriterimiz liyakat diyorlar. Gelen talepleri “Bizim de işimiz düşüyor.” notuyla iletiyorlar. Bunu da mülakatları kaldırma vaadiyle seçime girdikten yalnızca birkaç ay sonra yapıyorlar. Yüzlerce genç gecesini gündüzüne katıp sınavlara, mülakatlara hazırlanıyor.

Anne babalar kendi hayatlarından, yediklerinden içtiklerinden kısıp çocuklarının sınavlara hazırlanmasına destek olmaya çalışıyor. Ancak birileri elinde telefonuna gelen bir mesaj ile yüzlerce gencin, anne babanın emeğini yok sayıyor. Biz tam da bu düzenin, bu pişkinliğin karşısındayız.”